Home>Recepten>Soep>Erwtensoep met munt en Parmaham
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Erwtensoep met munt en Parmaham

Ingrediënten:
• 1 eetlepel olijfolie*
• 1 bosje lente-ui
• 1 grote teen knoflook, geperst
• 1 aardappel, geschild en in blokjes 
• 300 gr diepvrieserwten
• 500 à 700 ml groentebouillon
• grote handval rucola, grofgesneden
•  1 royale eetlepel verse munt, fijngehakt
• zeezout en versgemalen zwarte peper*

voor de garnering
• 4 plakjes Parmaham
• 1 eetlepel olijfolie*
• crème fraîche of zure room
• muntblaadjes, fijngehakt

Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, koekenpan*, knoflookpers*, houten lepel*, keukenmachine of blender, zeef*, soepkommen* of glaasjes*, theelepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
-  Snij de lente-ui in plakjes. Verhit de olie in een pan en bak de lente-ui en de look een paar minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd.
- Bak de blokjes aardappel even mee en giet hier 500 ml groentebouillon bij.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg de erwten, rucola en munt toe en kook ze 3-4 minuten mee.
- Pureer de soep in een keukenmachine of blender. Giet de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra groentebouillon toe als de soep te dik is.
- Laat de soep afkoelen en zet hem tot gebruik in de koelkast.
- Scheur de Parmaham in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Haal de ham van het vuur en laat de ham uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de soep over 4-6 kleine glazen. Leg op ieder glaasje soep een theelepel crème fraîche, een blaadje munt en Parmaham en bestrooi tot slot met wat versgemalen zwarte peper. Dien direct op.