Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Bruschetta met geitenkaas, verse vijgen & munt
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Bruschetta met geitenkaas, verse vijgen & munt

Ingrediënten:

• een stokbrood of ongesneden brood

• olijfolie extra vergine*
• 150 gram (blauwe) geitenkaas
• 2 verse vijgen
• een handje verse muntblaadjes
• 1 bakje tuinkers

• anijszaad, naar smaak*


 

Benodigdheden: broodmes*, bakkwastje*, bakplaat*, mesje*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180˚C.

- Snij het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.

- Besmeer beide kanten met olijfolie.

- Leg het brood op een bakplaat en zet in de oven.

- Bak het brood in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.

- Snij ondertussen de vijgen in plakjes.

- Beleg elk sneetje brood met wat verkruimelde geitenkaas, een blaadje munt en een plakje vijg.

- Bestrooi naar smaak met anijszaad en wat tuinkers.

- Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com