Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Pittige gehaktballetjes met dip
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Pittige gehaktballetjes met dip

voor ongeveer 40 balletjes

Ingrediënten:
voor de gehaktballetjes
800 g gemengd gehakt (varkens- en kalfgehakt)
2 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 rode ui
1 handvol verse korianderblaadjes
geraspte schil/zeste van limoen
• olijfolie of bakboter

 

voor de dip
1 potje zure room
2 el grove mosterd
1 el ahornsiroop*
¼ tl mierikswortelpasta
grof zeezout*
versgemalen peper*
verse dille*

 

Tip: Deze balletjes zijn ook lekker met kipgehakt.

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, halvemaanmes*, mengkom*, bord*, huishoudfolie, braadpan*, keukenpapier, schaal*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Schil de gember en knoflook en snipper ze fijn.
- Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snipper het pepertje fijn.
- Schil de rode ui en snipper fijn.
- Hak de korianderblaadjes fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door mekaar.
- Maak je handen nat en rol kleine balletjes van het gemengde kruidengehakt.
- Leg de balletjes op een bord en laat ze een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
- Bak de balletjes in een braadpan met wat olijfolie of boter.
- Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
- Serveer de gehaktballetjes warm of koud.
- Doe alle ingrediënten voor de dip (alleen de verse dille niet) in een schaal en meng ze goed.
- Zet de dip in de koelkast tot je de balletjes serveert. Werk af met enkele takjes verse dille.

 

Tip: Maak deze dip een dag van tevoren, daar wordt de smaak nog beter van.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.