Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Snelle aardbeientaart met sinaasappelmascarpone
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Snelle aardbeientaart met sinaasappelmascarpone

Ingrediënten:
• bladerdeeg
• 250 g mascarpone
• 3 el suiker
• 250 g verse aardbeien
• 1 sinaasappel
• scheutje balsamicoazijn*
• scheutje Cointreau  

Benodigdheden: springvorm*, bakpapier, bakbonen*, eetlepel*, citroenschilrasp*, citruspers*, fruitmesje*, taartschotel*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Vet een springvorm in (doorsnede ca. 22 cm) en doe het bladerdeeg erin.
- Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.
- Bak de bodem 10 minuten 'blind' met een vulling van bakbonen.
- Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.
- Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
- Roer de mascarpone los met 2 el suiker, 1 el sinaasappelsap en de geraspte schil. Voeg ook een scheutje Cointreau toe.
- Maak de aardbeien schoon en snij ze doormidden. Roer de rest van het sinaasappelsap en een scheutje balsamicoazijn erdoor en zet even weg.
- Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een serveerschaal.
- Verdeel het mascarponemengsel gelijkmatig over de deegbodem.
- Laat de aardbeien uitlekken en verdeel over de mascarpone.