Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Zandgebakjes met zomervruchten
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Zandgebakjes met zomervruchten

Ingrediënten:
• 180 g bloem
• 120 g boter, op kamertemperatuur
• 65 g poedersuiker
• 2 eidooiers
• 1 el vanillesuiker
• 3 dl slagroom
• 450 g zomervruchten (frambozen, bramen of andere vruchten)
• evt. vruchtenconfituur  

Benodigdheden: beslagkom*, garde met balletje*, deegroller*, taartvormpjes met losse bodem*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Meng de boter, 60 g poedersuiker en de eidooiers en zeef er nadien de bloem door.
- Kneed het deeg door (niet te lang) en vorm een bal.
- Bedek het deeg met folie en laat minimum 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop voor de vulling de slagroom stijf met 5 g poedersuiker en de vanillesuiker.
- Zet het mengsel in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad.
- Vul de taartvorm (of vormpjes) met het deeg en druk goed aan. Snij de overtollige randjes bij.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Bak gedurende ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn.
- Laat de gebakken taartbodem afkoelen op een rooster.
- Bestrijk eventueel met een laagje vruchtenconfituur.
- Vul met het roommengsel en werk af met zomervruchten.


TIPS

- Voor het succesvol bakken van taarten gebruik je best ingrediënten op kamertemperatuur.
- Zet de taartvorm met losse bodem op een bakplaat in de oven, zodat hij makkelijk uit de oven kan gehaald worden.
- Tip voor taartvormen met losse bodems: zet een blikje onder de taartvorm en druk zo de rand eraf.