Home>Recepten>Nagerechten>Clafoutis met kersen
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Clafoutis met kersen

Ingrediënten:
• 180 g bloem
• 120 g boter, op kamertemperatuur
• 65 g poedersuiker
• 2 eidooiers
• 1 el vanillesuiker
• 3 dl slagroom
• 450 g ontpitte kersen of ander zomerfruit als frambozen, bramen etc.

Benodigdheden: ovenschaal*, bakkwastje*, zeef*, meelzeef*, beslagkom*, mixer
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een ovenschaal dik in met boter.
- Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
- Smelt de boter.
- Zeef de bloem boven de kom met de boter.
- Voeg suiker, zout en melk toe en klop met de mixer tot een geheel.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen. Het moet een glad, vrij dun beslag worden.
- Schenk over de kersen en bak in ca. 45 minuten goudgeel.
- Serveer met een laagje poedersuiker erover.