Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Frambozentaart met lemon curd
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Frambozentaart met lemon curd

Ingrediënten

• Bladerdeeg

• 115 gr roomkaas (bv. Philadelphia)

• 1/3 kopje kristalsuiker

• 2 el slagroom (vetpercentage 35%-40%), opgeklopt

• 1/3 kopje lemon curd*

• 1 kopje frambozen

• Poedersuiker

• Boter, om de bakvorm in te vetten

 

Benodigheden: taartvorm met losse bodem*, vork*, bakpapier, keramische bonen*, taartrooster*, beslagkom*, garde*, spatel*, meelzeef*

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 220°C.

- Vet de taartvorm in en doe het bladerdeeg erin.

- Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.

- Bak de bodem 10 minuten met een bakvulling (bijvoorbeeld keramische bonen).

- Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.

- Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.

- Haal uit de oven en laat afkoelen.

- Meng de roomkaas en de rest van de suiker in een kom tot je een glad beslag hebt.

- Voeg ook de opgeklopte slagroom toe en meng nog ca. 1 minuut.

- Roer de lemon curd voorzichtig door dit mengsel.

- Verdeel het lemon curd-mengsel over de afgekoelde taartbodem.

- Versier met de frambozen en werk af met wat poedersuiker.