Home>Recepten>Nagerechten>Appel-peer crumble
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Appel-peer crumble

Ingrediënten:
• 2 grote, friszure appels
• 2 peren
• 50 g rozijnen
• 1 tl kaneel*
• 1 zakje vanillesuiker
• 125 g ongezouten boter + extra om in te vetten
• 100 g witte basterdsuiker
• 250 g bloem
• snufje zout
• 2 el melk



Benodigdheden: ovenschaal*, mesje*, kom*, ovenschaal*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
- Schil de appels en de peren en snij ze in kleine stukjes.
- Meng ze in een ovenschaal met de rozijnen, kaneel en de vanillesuiker.
- ‘Wrijf’ in een kom de boter, basterdsuiker, bloem en zout met je vingertoppen door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt.
- Doe er een eetlepel melk bij en wrijf verder tot de kruimels dik en stevig zijn.
- Voeg eventueel nog een eetlepel melk toe.
- Bedek de stukjes appels en peren in de ovenschaal met het kruimeldeeg.
- Bak ca. 30 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.
- Serveer naar smaak met een bolletje vanille- of speculaasijs.