Home>Recepten>Koekjes & ander zoet>Banaan/havermoutkoeken met bosbessen
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Banaan/havermoutkoeken met bosbessen

voor 9 flinke koeken

 

Ingrediënten:

• 150 gr havermoutvlokken

• 1 theel. bakpoeder*

• 50 gr pecannoten, grof gehakt

• 50 gr kokosschaafsel

• 1 eetl. gebroken lijnzaad

• 1/2 theel. kaneelpoeder*

• 1/2 theel. fijn (zee)zout*

• 3 heel rijpe bananen, geprakt

• 50 ml zonnebloemolie

• 1 eetl. honing*

• 1 theel. vanille-extract*

• 125 gr blauwe bessen, uit de diepvries

 

Benodigdheden: (beslag)kommen*, vork en (houten) lepel*, 2 metalen lepels*, koekjesbakplaat*, (koekjes)spatel*

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

- Doe de havermoutvlokken, bakpoeder, gehakte pecannoten, kokosschaafsel, lijnzaad, kaneel en zout in een kom en meng door elkaar.

- Meng in een andere kom de geprakte banaan met de olie, honing en vanille-extract. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een dik beslag.

- Voeg de blauwe bessen toe.

- Vorm met de 2 lepels koeken van het beslag – dit gaat heel handig als je de lepels steeds even nat maakt met koud water, dan plakt het beslag niet vast.

- Leg de koeken op het bakpapier op de bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte!

- Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin en tot ze gaan geuren.

- Neem de koeken m.b.v. een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op het rooster – ze zijn ook heel lekker als ze nog warm zijn!

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/