Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Taartjes met bosvruchten
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Taartjes met bosvruchten

Voor 6 taartjes of 1 grote taart

Ingrediënten:
Voor het deeg:
• 225 g bloem
• snufje zout*
• 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
• 1 ei
• 2 el melk
• 50 g poedersuiker
• handvol citroentijmblaadjes, fijngehakt
• 1 eidooier, losgeklopt

Voor de banketbakkersroom:
• ½ l melk
• vanillesuiker
• 6 eidooiers
• 150 g suiker
• 40 g maïzena

• 500 g zomerfruit (bv. aardbeien, frambozen, bramen en witte perziken)
• handvol munt of citroenmelisse, naar smaak

 


Benodigdheden: meelzeef*, kommen*, huishoudfolie, kookpot/pan, garde*, pollepel*, schaal*, deegroller*, taartvorm(en) met losse bodem*, snijmesje*, vork*, bakkwastje*, taartrooster*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak het deeg: zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe.
- Kneed er de roomboter door.
- Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en kneed goed.
- Maak een bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en laat een half uur in de koelkast rusten.
- Breng voor de banketbakkersroom de melk met de vanillesuiker op een zacht vuur aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg nu ook de maïzena toe. Klop tot je een bleke, luchtige massa krijgt.
- Schenk de warme melk in een dun straaltje voorzichtig bij de eidooiers. Blijf hierbij goed roeren.
- Giet het eierbeslag terug in de pan en laat zacht koken. Blijf goed roeren tot de pudding is ingedikt.
- Giet de warme banketbakkersroom in een schaal en bedek met huishoudfolie (zo voorkom je dat er zich een velletje vormt).
- Plaats de schaal in de koelkast en laat een half uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal het taartdeeg uit de koelkast en laat het een kwartiertje liggen voor je het uitrolt.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad.
- Vul de taartvorm (of vormpjes) met het deeg en druk goed aan. Snij de overtollige randjes bij.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier.
- Bak de taartjes 20-25 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Laat de gebakken taart(jes) afkoelen op een taartrooster.
- Verdeel er de banketbakkersroom over en werk af met je favoriete seizoensfruit en wat fijngesnipperde munt of citroenmelisse (voor een extra frisse toets).

 Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.