Home>Recepten>Ontbijt & brunch>Knapperige granola met noten
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Knapperige granola met noten

Ingrediënten:

• 100 gram havermout

• 50 gram geraspte kokos

• 50 gram zonnebloempitten (of pompoenpitten)

• 3 el sesamzaad

• 50 ml honing*

• 1 tl vanille-extract*

• 1 tl kaneel*
• zeezout*

• 1 eiwit

• 125 gram walnoten, grof gehakt

• 125 gram pecannoten, grof gehakt

 

Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, keukenmachine, pollepel*, mengkom*, garde met balletje*

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 150°C.

- Bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Doe de havermout, kokos, zonnebloem- of pompoenpitten en het sesamzaad in de keukenmachine tot alles gemalen en goed gemengd is (let op: het moet geen fijn poeder worden).

- Voeg de honing, het vanille-extract, de kaneel en een snuf zeezout toe aan het havermoutmengsel en roer door elkaar.

- Klop het eiwit schuimig, maar niet helemaal stijf.

- Doe de noten bij het eiwit en schep om totdat ze helemaal bedekt zijn met het eiwitschuim.

- Voeg ook het havermoutmengsel toe en roer voorzichtig door elkaar zodat alle noten bedekt zijn met de plakkerige havermout.

- Verdeel het noten-havermoutmengsel over het bakpapier en spreid uit.

- Zet de bakplaat in de oven en bak de notengranola in ongeveer 20 minuten bruin en knapperig.

- Haal de granola uit de oven en laat helemaal afkoelen (dit is belangrijk, want zo krijg je knapperige brokken).

- Eet de granola naar smaak met kwark, yoghurt, vers fruit en eventueel met nog wat extra honing.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com