Home>Recepten>Ontbijt & brunch>Ontbijtmuffins met speculaaskruiden
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Ontbijtmuffins met speculaaskruiden

Ingrediënten:

• 200 gr tarwebloem

• 100 gr suiker

• 2 tl bakpoeder*

• 1 flinke el speculaaskruiden*

• snuf zeezout

• 100 gr zachte roomboter + extra om in te vetten

• 2 grote eieren, los geklopt

• 1 tl vanille-extract*

• citroenrasp van 1 citroen

• handje amandelen, grof gehakt

 

Benodigdheden: kommen*, houten lepel* of spatel*, fijne rasp*, ijsbolknijper*, bakplaat voor 6 muffins*, papieren cakevormpjes*

*verkrijgbaar bij Dille & kamille

 

Bereiding:

- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

- Verwarm de oven voor op 175˚ C. Vet de muffinvorm in met wat boter en plaats de papieren cakevormpjes er in. Door de boter blijven de vormpjes mooi op hun plaats.

- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden en zout in een kom.

- Meng de eieren met het vanille-extract en de citroenrasp in een andere kom. Voeg toe aan de droge ingrediënten.

- Doe de boter erbij en meng alles tot een mooi beslag.

- Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!

- Bestrooi de muffins met grof gehakte amandelen.

- Bak de muffins 15-20 minuten in de oven.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/