Home>Recepten>Ontbijt & brunch>Wentelteefjes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Wentelteefjes

Ingrediënten:
• Enkele dikke sneden rozijnenbrood (bv. ‘roggeverdommeke’) of briochebrood
• 2 eieren
• 2 dl melk
• een snufje vanillesuiker
• klontje (hoeve)boter
• confituur*

 

Benodigdheden: kom*, garde*, broodmes*, houten plank*, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Splits de eieren en klop het eigeel los met de melk en de vanillesuiker. 
Tip: het eiwit kan je gebruiken voor bv. het maken van meringue of invriezen voor later gebruik.
- Snijd dikke sneden van het brood en ‘wentel’ ze door het eimengsel.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat het wentelteefje zacht bakken tot het mooi goudbruin is.
- Draai het wentelteefje om en laat nog even op een zacht vuur bakken.
- Serveer met een lepeltje van je lievelingsconfituur of met wat stukjes gekarameliseerde appel.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.