Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Appel-hazelnootcake
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Appel-hazelnootcake

Ingrediënten:
• 4-5 halfzure appels (+/-600g)
• 1 1/2 theelepel kaneel
• 150 g boter
• 250 g suiker
• 3 eieren
• 60 g hazelnoten
• 220 g paneermeel
• 2 eetlepels bloem
• 2 theelepels bakpoeder*
• 1/2 dl melk  

Benodigdheden: fruitmesje*, bakkwastje*, spatel*, cakevorm*, keukenmachine
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Schil de appels en snijd de appels in blokjes en meng met kaneel
- Klop de boter met de suiker en voeg de eieren één voor één toe
- Hak de hazelnoten fijn in een keukenmachine
- Meng de hazelnoten, het paneermeel, de bloem, de bakpoeder en de melk samen en voeg toe aan de boter/suiker/ei mengsel.
- Voeg tot slot de appels toe
- Schep het deeg in een ingevet bakblik
- Bak +/- 1 uur in een voorverwarmde oven

Deze cake is lekker koud, maar is ook heerlijk lauw met vanille roomijs of vanillecrème.