Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Chocoladecake
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Chocoladecake

Ingrediënten:
• 300 gr pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
• 250 gr boter
• 5 eieren
• 110 gr fijne tafelsuiker
• 170 gr bloem
• 2 ½ theelepel bakpoeder*
• mespuntje zout
• 120 gr gemalen amandelen

Benodigheden: springvorm*, meelzeef*, spatel*, caketester*, mixer
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 °C /th 5.
- Bekleed de bodem van een ronde cakevorm met bakpapier.
- Laat de chocolade en boter in een steelpan op laag vuur al roerend smelten tot een glad geheel. Zet apart.
- Klop eieren en suiker met een mixer tot een dikke, lichtgele massa.
- Zeef er bloem en bakpoeder boven en spatel dit er, samen met zout, amandelpoeder en chocolademengsel, voorzichtig door.
- Giet het mengsel in de vorm en bak 50 minuten of tot de cake gaar is (testen met een caketester). Laat de cake afkoelen in de vorm.