Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Paascakejes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Paascakejes

Ingrediënten:
• 3 eieren
• 170 g (riet-)suiker
• snufje zout
• 180 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
• 150 g gesmolten boter + extra om in te vetten

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de bakvormpjes goed in met boter en bestuif ze met een beetje bakmeel.
- Klop de eieren met de suiker en het zout tot een licht en luchtig mengsel.
- Zeef het bakmeel en roer dit beetje bij beetje samen met de boter door het beslag.
- Vul de bakvormpjes voor ¾ met dit mengsel en bak 15 minuten in de hete oven.
- Prik met de caketester in de cakejes om te controleren of deze mooi gaar zijn: de tester moet 'schoon' uit de cake komen.

Als extraatje kunt u een drupje amandelextract of wat citroensap aan het deeg toevoegen. Voor frisse yoghurtcakejes voeg je het sap van één limoen en 2 eetlepels volle yoghurt toe aan het beslag. U maakt zoete honingcakejes door 2 eetlepels vloeibare honing door het bloemmengsel te roeren.
Ook (gedroogde) vruchten en kruiden kunnen een smakelijke toevoeging zijn, probeer bijvoorbeeld een combinatie van kleine stukjes peer, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel kurkuma.