Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Scones
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Scones

Ingrediënten:
voor ca 10 scones
• 2-3 eetlepels karnemelk, en wat extra om de scones mee te bestrijken
• 225 gr zelfrijzend bakmeel, en wat extra om de scones mee te bestuiven
• mespunt zout
• 75 g boter, op kamertemperatuur
• 40 g witte of lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei, losgeklopt

Benodigdheden: meelzeef*, beslagkom*, houten lepel*, deegroller*, uitsteekvorm scone* (Ø 5 cm), bakplaat*, bakkwastje*, taartrooster*, keukenmachine
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Zeef bakmeel en zout boven een kom en werk de boter hier doorheen. Het mengsel moet er uitzien als fijne broodkruimels.
- Voeg vervolgens de suiker toe. Dit kan ook in de keukenmachine.
- Klop het ei los met de 2 eetl. karnemelk, voeg dit geleidelijk toe aan het bloemmengsel.
- Gebruik een houten lepel om alles goed te mengen, voeg eventueel nog een beetje karnemelk toe als het deeg te droog is.
- Vorm tenslotte met de handen het deeg tot een bal.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van teminste 2,5 cm.
- Maak vervolgens de scones: plaats de uitsteker op het deeg en geef er een kort tikje op. Til de uitsteker op en duw de scone er voorzichtig uit. Steek zoveel mogelijk scones uit het deeg, rol vervolgens het restje uit tot een nieuwe deeglap en vorm de resterende scone(s).
- Plaats de scones op de bakplaat, bestrijk ze met wat karnemelk en bestuif ze licht met bakmeel.
- Bak ze gedurende 10 -12 minuten, tot ze goed zijn gerezen en een goudbruine kleur hebben.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
- Serveer ze met 'clotted cream' (een dikke room, verkrijgbaar bij de goed gesorteerde kaasboer en winkels met Engelse producten) en aardbeien- of frambozenjam.