Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Brownies
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Brownies

Ingrediënten:
• 120 g pure chocolade
• 90 g boter
• 2 losgeklopte eieren
• 225 g suiker
• 90 g bloem
• 50 g hazelnoten, pecannoten of macademianoten, geroosterd en grof gemalen

Benodigheden: vierkante cakevorm*, bakkwastje*, beslagkom*, meelzeef*, garde*, spatel*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een vierkante bakvorm van 20 cm of een rechthoekige van hetzelfde formaat of dezelfde inhoud licht in met boter.
- Laat de chocolade met de boter smelten in een magnetron of au bain-marie. Laat even afkoelen.
- Voeg dan de geklopte eieren, suiker en bloem toe. Meng goed. meng snel, maar licht en luchtig. Schep er de nootjes door.
- Schep het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven. de bovenkant moet licht gescheurd zijn en de binnenkant moet nog zacht zijn. Laat even in de vorm afkoelen voor je de cake uit de vorm stort.
- Snijd de cake in vierkante brownies en serveer ze warm met vanilleroomijs of crème fraîche.

recept uit: 'Chocolade delicatessen' - Good Cook Publishing
ISBN 978-94-6143-003-8