Home>Recepten>Pannenkoeken & poffertjes>Poffertjes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Poffertjes

Ingrediënten:
• 250 gr bloem
• 0,4 l melk
• 5 gr gedroogde gist*
• 3 gr zout
• poedersuiker
• boter (of plantaardige olie)

Benodigdheden: steelpannetje*, houten lepel*, meelzeef*, kom*, poffertjespan*, bakkwastje*, houten vork*, suikerstrooier*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
-  Verwarm de melk tot ze lauw is. Los de gedroogde gist hierin op, roer goed los.
- Zeef de bloem in een beslagkom. Maak in het midden een kuiltje.
- Schenk hierin het gistpapje. Roer tot een glad beslag.
- Laat het beslag 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met boter of olie.
- Vul de kuiltjes voor de helft met beslag. Laat ca. 1 minuut bakken.
- Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken.
- Bestrooi rijkelijk met poedersuiker voor het serveren.