Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Warme kokoscakejes met bosbessensaus
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Warme kokoscakejes met bosbessensaus

Ingrediënten

• 400 gr bosbessen

• 140 gr lichtbruine basterdsuiker

• 140 gr zelfrijzend bakmeel

• 140 gr gedroogde gemalen kokos

• 3 eieren

• 100 gr boter, gesmolten

• 250 ml kokosmelk

 

Benodigdheden: steelpan*, pollepel*, 6 ramekins* (of kopjes), keukenmachine, beslagkom*, garde*, caketester*, taartrooster*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm in een steelpannetje 1/3 van de bosbessen met 4 eetlepels basterdsuiker voor de saus.

- Kook zachtjes tot de suiker is opgelost en je een saus hebt.

- Voeg de rest van de bosbessen toe en verwarm nog ca. 1 minuut.

- Neem de pan van het vuur en laat de saus in een kom afkoelen.

- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Schep op de bodem van elke ramekin een eetlepel van de bosbessensaus.

- Maal in een keukenmachine het bakmeel met de rest van de suiker en 85 gr gemalen kokos zo fijn mogelijk.

- Klop in een kom de eieren los met de gesmolten boter en de kokosmelk.

- Meng het meelmengsel hierdoor en roer tot je een glad beslag hebt.

- Verdeel het beslag over de ramekins en strooi er de rest van de gemalen kokos over.

- Bak de cakejes in 30 minuten goudbruin (de caketester moet schoon uit de cakejes komen).

- Laat de cakejes voor het serveren ca. 5 minuten afkoelen en serveer dan met extra saus en bosbessen.