Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Chocolade-courgettecake
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Chocolade-courgettecake

Ingrediënten:

• 1 courgette (ca. 400-500 gr)

• 3 eieren

• 150 ml zonnebloemolie

• boter om in te vetten

• 150 gr witte basterdsuiker

• 250 gr bloem

• 2 el cacao

• fijn zeezout*

• 1,5 tl bakpoeder

• 1 tl baking soda*

• 1 tl kaneel*

• 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat*
• 75 gr rozijnen

• 75 gr grof gehakte walnoten

Benodigdheden: kommen*, cakevorm*, eierklutser of garde*, rasp*, (houten) lepel*, caketester*, taartrooster*

*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven vóór op 180˚ C.

- Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier.

- Klop de eieren schuimig met de zonnebloemolie en de suiker.

- Rasp de courgette fijn.

- Doe de geraspte courgette bij het eiersuikermengsel en meng goed door elkaar met een garde of mixer.

- Doe de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng door elkaar.

- Voeg de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en meng goed door elkaar.

- Schep de grof gehakte walnoten, rozijnen en de helft van de chocoladestukjes door het beslag.

- Verdeel het beslag over de cakevorm.

- Verdeel de rest van de chocoladestukjes hierover.

- Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 60 minuten gaar.

- Prik met de caketester om te kijken of de cake gaar is (als deze er schoon en droog uit komt, is de cake goed).

- Laat de cake 5 minuten staan voor je hem uit de vorm haalt.

- Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com