Home>Recepten>Salades>Caesarsalade
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Caesarsalade

Ingrediënten
• 1/2 gebraden kip
• 2 kroppen Romeinse sla
• 100 g Parmezaanse kaas
• 4 sneden wit brood
• arachideolie

voor de dressing:
• 1 ei
• 1 el mosterd*
• 1 el Worcestersaus
• 4 dl arachideolie
• 1 dl olijfolie*
• 1 el citroensap
• 6-8 el water
• 6 gezouten ansjovisjes
• peper en zout*
• 1 teentje knoflook, geperst
 

Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, koekenpan*, houten lepel*, knoflookpers*, beslagkom*, garde*, serveerschaal*, kaasmes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Snij het brood in blokjes.
- Giet de arachideolie in een pan en laat de olie heet worden.
- Rooster de broodblokjes in de hete olie onder voortdurend roeren tot ze mooi goudbruin zijn.
- Doe het ei en de mosterd in een kom. Voeg de worchestersaus, arachideolie, olijfolie, citroensap, ansjovisjes en het water erbij.
- Mix alle ingrediënten tot er een gladde dressing ontstaat.
- Kruid naar smaak met zout, peper en knoflook. Voeg eventueel extra citroensap toe naar eigen smaak.
- Maak de sla schoon en leg hem in een serveerschaal.
- Giet de dressing erover en meng.
- Snij de kip in reepjes en voeg toe aan de salade.
- Garneer met croutons en fijngeschaafde krullen Parmezaanse kaas.