Home>Recepten>Salades>Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado

Ingrediënten:

• 300 gram couscous met saffraan*

• 650 ml groentebouillon

• olijfolie*

• versgemalen zwarte peper*, zeezout*

• 3 stengels bosui, in ringetjes

• 250 gram feta

• 200 gram sardines uit blik, uitgelekt

• 1 avocado, in blokjes

• rasp en sap van 1 limoen

• bosje koriander, de blaadjes, grof gehakt

• bosje munt, de blaadjes, grof gehakt

• 150 gram rucola

• doosje tuinkers

Benodigdheden: kookpot/pan, serveerschaal*, deksel of bord ter grootte van de schaal, fijne rasp*, citroenpers*, pepermolen*, vork en lepel*, koksmes*, snijplank*

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Breng in een pan de bouillon aan de kook.

- Doe de couscous in een mooie, wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.

- Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.

- Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.

- Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.

- Verdeel de sardientjes in stukjes, schep ze samen met de avocado door de couscous.

- Verkruimel de feta over de couscous.

- Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. Bestrooi met tuinkers.

 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/