Home>Recepten>Hartige taart & omelet>Quiche met zalm, broccoli en geitenkaas
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Quiche met zalm, broccoli en geitenkaas

Ingrediënten:
• kant-en-klaar kruimel/zandtaartdeeg
• 2 el olijfolie
• 1 kleine broccoli, in fijne stukjes gesneden
• 100 g gerookte zalm, in fijne stukjes gesneden
• 25 g geitenkaas, verkruimeld
• zout en peper*
• 2 tl verse tijm
• 3 eieren
• 250 ml melk
• 125 ml room

Benodigdheden: koekenpan*, mengkom*, garde*, quichevorm*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de stukjes broccoli gedurende 2 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Klop de eieren los met de room en de melk. Voeg verse tijm toe en kruid met zout en peper.
- Bedek de quichevorm met het uitgerolde deeg en snij de randen bij. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
- Verdeel de afgekoelde broccolistukjes over de bodem en bestrooi met de stukjes zalm.
- Giet het eimengsel hierover.
- Leg hier en daar een brokje geitenkaas op de quiche.
- Bak 20 minuten op 200°C tot de quiche goudbruin is.