Home>Recepten>Hoofdgerechten>Gebakken tongschar met salsa verde
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Gebakken tongschar met salsa verde

Ingrediënten (voor 4 pers.):
• 4 grote of 6 kleine tongscharfilets, ontschubd
• 500 g pastinaak
• 200 g aardappelen
• fleur de sel*
• versgemalen zwarte peper*
• klontje boter
• slagroom
• olie om in te frituren

voor de salsa verde:
• 2 handjes platte peterselie, fijngehakt
• 2 handjes bieslook, fijngehakt
• 1 handje dille, fijngehakt
• 1 handje munt, fijngehakt
• 1 handje basilicum, fijngehakt
• 1 handje kappertjes
• 1 handje zoetzure augurken, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes
• 1 el grove mosterd*
• 1 el witte wijnazijn
• 8 el olijfolie* 

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, pureestamper*, braadpan*, kruidenmes*, garde*, houten lepel*
(deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille)

- Schil de pastinaak en snij met een dunschiller wat dunne langwerpige plakjes om chips van te maken.
- Snij de rest van de pastinaak in grote stukken.
- Frituur de dunne plakjes pastinaak tot ze licht gekleurd zijn en bestrooi met wat fleur de sel.
- Schil de aardappel en snij in stukken.
- Kook de pastinaak en de aardappelen in gezouten water en laat koken tot ze gaar zijn. Giet af, voeg wat boter, room, versgemalen peper en zeezout toe en pureer.
- Voeg de kappertjes, de augurken, de ansjovis en de look toe aan de fijngehakte kruiden.
- Meng de mosterd en de azijn door het kruidenmengsel en schenk de olie al roerend erbij. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zeezout.
- Snij de visfilets in 3 stukken. Bak op een hoog vuur in veel boter tot de vis mooi gekleurd is.
- Schep op elk bord 3 lepels puree, leg hierop een stukje vis en lepel er wat salsa verde bij. Werk af met de pastinaakchips.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door 'Lara kookt voor u'.