Home>Recepten>Hartige taart & omelet>Quiche met courgette en geitenkaas
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Quiche met courgette en geitenkaas

Ingrediënten:
• rol bladerdeeg
• boter
• 2 courgettes, geraspt
• 5 eieren
• 250 ml room
• 200 gr geitenkaas
• zout en zwarte peper
• enkele takjes rozemarijn

Benodigdheden: quichevorm*, bakpapier, bakkwastje*, vork*, snijmesje*, rasp*, bakbonen*, beslagkom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter de quichevorm en bedek hem met het deeg. Snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 minuten met een bakvulling (bv. bakbonen).
- Leg de geraspte courgette op de voorgebakken bodem.
- Klop in een kom de eieren los met de room. Kruid af met zout en peper en voeg de fijngesnipperde rozemarijn toe.
- Giet het mengsel op de voorgebakken bodem. Leg hier de stukjes geitenkaas bovenop.
- Bak de quiche ca. 30 minuten tot ze goudbruin is.