Home>Recepten>Hoofdgerechten>Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges

voor 4 personen

 

Ingrediënten: 

• 500 g rundergehakt

• 8 grote aardappels

• 4 pistolets/broodjes

• 1 ei, losgeklopt

• 20 g paneermeel

• 2 tomaten, in plakjes gesneden

• 2 dikke zoete augurken, in plakjes gesneden

• 1/4 kropsla

• 1 rode ui, in dunne ringen gesneden

• peper, versgemalen*

• zeezout*

• paprikapoeder*

• klontje boter of scheutje (olijf)olie

 

Benodigdheden: dunschiller*, pan/kookpot, bakplaat*, kom*, hamburgerpers*, grillpan* of koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Schil de aardappelen en snij ze in de lengte partjes, kook deze halfgaar in gezouten water.

- Laat de aardappelpartjes afkoelen en meng er wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder door.

- Leg de aardappelpartjes op een bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

- Maak ondertussen de hamburgers. Meng in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel en wat peper en zout.

- Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met vochtige handen hamburgers van ca. 1 cm dik (eventueel met behulp van een hamburgerpers). - Leg ze even in de koelkast.

- Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de hamburgers met olie en grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. (Bakken in de koekenpan kan ook: laat een klontje boter smelten en bak de hamburgers 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.)

- Beleg de pistolets/broodjes met een blaadje sla, een hamburger, een schijfje tomaat, een plakje augurk en wat uiringen. Serveer met de aardappelwedges.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.