Home>Recepten>Hartige taart & omelet>Tomatentaartjes met geitenkaas
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Tomatentaartjes met geitenkaas

Ingrediënten:

Voor het deeg
• 150 gram tarwebloem

• 100 gram koude roomboter, in blokjes

• 1 groot ei

• 1 el koud water

• snuf grot zeezout

voor de vulling

• 3 eieren

• 200 ml kwark

• 200 gram zachte geitenkaas

• versgemalen peper en zeezout

• 100 gram geraspte Pecorino

• 500 gram trostomaatjes

voor erbij

• kiemgroenten

Benodigdheden: rasp*, taartvorm*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

 

Bereiding:

- Kneed de bloem, boter en zout met je handen tot het kruimelig wordt.

- Voeg het ei en koud water toe en blijf kneden tot het een mooi deeg wordt.

- Doe het deeg in plastic folie en laat een half uur rusten in de koelkast.

- Haal het deeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.

- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

- Klop de eieren los en roer de kwark en Pecorino erdoor. Doe de helft van de geitenkaas erbij en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

- Vet de bakvormpjes in met zachte boter.

- Bestuif een werkblad met bloem.

- Rol het deeg uit tot een grote lap en verdeel over de bakvormpjes. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

- Verdeel de rest van de geitenkaas over de taartjes en schenk het eiermengsel hierover. Leg in elk taartje nu een trosje tomaten. Rasp er nog wat Pecorino over.

- Bak de taartjes in ongeveer 25-30 minuten in de oven mooi gaar en goudbruin.

- Bestrooi de taartjes met wat kiemgroenten en eet met een grote groene salade. Ook lekker als voorgerecht.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/