Home>Recepten>Bijgerechten>Hasselback aardappelen
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Hasselback aardappelen

Ingrediënten:
• 8 middelgrote aardappelen (Charlotte of Ratte)
• klontje boter
• ½ teentje knoflook
• handje verse rozemarijn
• handje verse tijm
• enkele roze peperkorrels
• 1 citroen
• snufje fleur de sel*

 

 

Benodigdheden: pollepel*, snijmesje*, snijplank*, kom*, steelpan*, ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & kamille

 

Hasselbacks Potatis*

Dit aardappelgerecht, een recept uit de 18e eeuw, heeft zijn oorsprong in het Hasselback restaurant te Stockholm. De waaiervormige aardappeltjes zijn niet alleen mooi maar ook heel makkelijk om te maken. Serveer ze als bijgerecht of met een vulling als hoofdgerecht. Werk ze naar smaak af met Parmezaanse kaas, of serveer ze met fijngehakte verse kruiden zoals in dit recept.

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Leg de aardappel in een houten lepel en maak met een scherp mesje inkepingen, enkele mm van elkaar af. Snij de aardappelen niet helemaal door, de houten lepel zal dit ook verhinderen. Herhaal dit voor elke aardappel.

- Verdeel de aardappelen daarna over een beboterde ovenschaal.

- Snij de knoflook fijn en meng met de zeste (fijngeraspte schil) van de citroen.

- Hak de kruiden fijn. 

- Laat de boter smelten en vermeng met de citroenschilletjes, de roze peperkorrels, de fijngehakte kruiden en de fleur de sel.

- Verdeel het kruidenmengsel over de aardappelen en laat 40-45 minuten bakken in de oven.

 

Tip: gebruik ook eens paarse aardappeltjes of zoete aardappelen voor dit recept.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.