Home>Recepten>Hoofdgerechten>Gemarineerde steak met kruidenboters
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Gemarineerde steak met kruidenboters

Ingrediënten:
• 4 porties steak
• 1 flesje donker bier
•  handvol verse tijm en rozemarijn
• 1 teentje knoflook
• scheutje sojasaus
• ½ el honing

 


Benodigdheden: knoflookpers*, kom*, pollepel*, grillpan*, tang*, schaaltjes*, vork*, halvemaanmes*, snijplank*, huishoudfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Voor de marinade: pers het teentje knoflook uit en meng met de rest van de ingrediënten.
- Verdeel de marinade over de steak en laat minstens 12 uur in de koelkast marineren.
- Verhit een grillpan en bak de steak mooi bruin aan beide zijden.
Tip: je kan de steak ook op de BBQ grillen.
- Serveer de gegrilde steak met de kruidenboters, een groene salade en eventueel wat gepofte aardappelen of stokbrood.


Voor de ‘rode’ boter:
•  100 g hoeveboter
•  1 tl ketchup
•   1tl chilisaus
•   handvol verse korianderblaadjes en verse bieslook
•   fleur de sel*

 

Bereiding:
- Roer de boter los met een vork en meng met de ketchup en chilisaus.
- Voor een pittige toets roer je er ook wat chilisaus door.
- Hak de verse kruiden fijn en roer ze door de boter.
- Werk af met fleur de sel naar de smaak.

 

 

Voor de mosterd-dilleboter:
•  100 g hoeveboter
•  1 tl mosterd met dille*
•  sap en zeste van limoen
•  handvol verse dille
•  versgemalen peper*
•  grof zeezout*

 

Bereiding:
- Maak de boter los met een vork en schep er de mosterd door.
- Werk af met de fijngehakte dille en het sap en de zeste van de limoen.
- Kruid naar smaak met peper en zout.

 

 

Voor de tuinkruidenboter:
•  100 g hoeveboter
•   handvol verse tuinkruiden (bv. munt, citroentijm, salie, bieslook, dragon...)
•  1 teentje knoflook
•  versgemalen peper*
•  zeezout*


Bereiding:
- Maak de boter los met een vork.
- Pers het teentje knoflook uit (verwijder de groene kiem) en hak de kruiden fijn.
- Roer de look en de kruiden door de boter en breng op smaak met peper en zout.

 


Tip: de kruidenboters kan je ruim van tevoren maken. Rol ze in huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.