Home>Recepten>Hoofdgerechten>Zeebaars op de BBQ
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Zeebaars op de BBQ

Ingrediënten:

•  1 zeebaars, ontschubd (ook lekker met een hele, verse zalm)
•  verse tuinkruiden (bv. rozemarijn, tijm, munt, koriander)
•  ½ citroen
•  ½ sinaasappel
•  knoflook
•  versgemalen zwarte peper*
•  zeezout*

 

Benodigdheden: BBQ*, houtskool, vuurkruiden*, krantenpapier, officemes*, snijplank*, keukentouw*, BBQ-tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Plaats de BBQ op een vuurvaste ondergrond en steek de houtskool aan.
- Strooi, zodra de kooltjes gloeien, er een handvol vuurkruiden over. 
- Snij de knoflook, citroen en sinaasappel in plakjes.
- Maak inkepingen in de schoongemaakte vis en wrijf deze in met peper en zout.
- Verdeel de plakjes knoflook over de inkepingen.
- Vul de buikholte van de zeebaars met wat van de verse tuinkruiden en enkele plakjes citroen en sinaasappel.
- Bind het geheel goed vast met het keukentouw.
- Maak 2 grote vellen krantenpapier goed vochtig en leg deze op elkaar.
- Leg in het midden de rest van de verse kruiden en plakjes citroen en sinaasappel.
- Plaats de vis bovenop de kruiden en vouw het krantenpapier stevig dicht tot je een pakketje hebt.
- Leg de ingepakte vis op de BBQ en laat ca. 15-25 minuten garen (afhankelijk van het gewicht van de vis). Draai het pakketje halverwege de baktijd om.
- Haal van de BBQ en verwijder het krantenpapier.
- Serveer de vis met de vulling en een beetje olijfolie.

 

Tip: heerlijk met gestoofde zeekraal of lamsoortjes.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.