Home>Recepten>Hoofdgerechten>Picknick-menu
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Picknick-menu

Wrap met rosbief, mierikswortel en radijsjes (of met gerookte forelfilets)

Salade met aardbeien

Perzik-yoghurtcake

 

Wrap met rosbief, mierikswortel en radijsjes (of met gerookte forelfilets)

 Ingrediënten:
• 4 tortillavellen (Mexicaanse maïspannenkoekjes)
• 1 el zure room
• ½ el volle yoghurt
• ½ tl mierikswortelpasta
• zeezout*
• versgemalen zwarte peper*
• zeste (schilletjes) van 1 limoen
• handvol platte peterselie
• bosje radijsjes
• waterkers
• 4 plakjes rosbief (of 4 filets gerookte forel)

Benodigdheden: kom*, lepel*, chefmes*, snijplank*, citroenschilrasp (zesteur)*, huishoudfolie
* deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
- Meng de zure room met de yoghurt en mierikswortelpasta.
- Hak de peterselie fijn en schep samen met de limoenzeste door de room.
- Breng op smaak met peper en zout. Zet het roommengsel in de koelkast (tip: je kan dit eventueel al een dag van tevoren maken).
- Was de radijsjes en snij ze in dunne schijfjes.
- Smeer de zure room uit over de tortillavellen, verdeel er de radijsjes over en leg hier telkens een plakje rosbief (of wat forel) op.
- Verdeel er de waterkers over en rol de wraps mooi strak op.
- Snij ze in twee en verpak ze in huishoudfolie.

 


Salade met aardbeien

 Ingrediënten:
• 250 g aardbeien
• handvol waterkers
• handvol verse kruiden (bv. munt, basilicum of voor een Oosterse versie: Thaise munt en Thaise basilicum)
• bosuitjes
• ½ groene chilipeper
• sap van ½ limoen
• eventueel eetbare bloemen*

Benodigdheden: aardbei-ontkroner*, theedoek*, schaal*, snijmesje*, snijplank*, citruspers*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamile

Bereiding:
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Snij de aardbeien in stukjes (niet te klein).
- Was de waterkers en de kruiden en laat ze goed drogen op een theedoek.
- Snij de kruiden fijn.
- Snij de bosuitjes in ringetjes en snipper de chilipeper heel fijn.
- Meng alle ingrediënten met het limoensap en zet koud. Leg er eventueel voor het serveren wat eetbare bloemen bovenop.

Tip: deze zomerse salade is ook heerlijk met kersen.

 

 

Perzik-yoghurtcake 

Ingrediënten:
• 200 g zachte boter
• 200 g rietsuiker
• 1 tl vanille-extract*
• 3 eieren
• 225 g bloem
• 2 tl bakpoeder*
• 250 ml Griekse yoghurt
• 250 g perziken


Benodigdheden: rechthoekig bakblik (inhoud 2L)*, bakpapier, kommen*, pollepel*, garde*, meelzeef*, snijmesje*, snijplank*, spatel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Klop de boter los met de suiker en het vanille-extract.
- Klop ook de eieren los en voeg toe.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng er door.
- Snij de perziken in fijne schijfjes.
- Spatel 2/3 van het fruit met de yoghurt door het deeg en verdeel over de bakvorm.
- Werk af met de rest van de perzikschijfjes en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.



Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.