Home>Recepten>Hoofdgerechten>Gegrilde gamba’s met yoghurtdressing
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Gegrilde gamba’s met yoghurtdressing

Ingrediënten:
500 g gamba’s
2-3 el sherry
1 rode ui
handvol citroenverbena
handvol munt*
scheutje sinaasappelsap

 

voor de dressing
1 potje Griekse yoghurt
½ komkommer
handvol munt*
handvol citroenmelisse
1 tl kruidenazijn (klik hier voor het recept)
versgemalen peper*
zeezout*


Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, halvemaanmes*, schaal*, dunschiller*, rasp*, grillpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak eerst een marinade voor de gamba’s: schil de ui en snij in ringetjes.
- Hak de kruiden fijn en meng ze met de sherry en het sinaasappelsap.
- Laat de gamba’s en ringetjes rode ui hierin een uurtje marineren.
- Maak intussen de dressing: schil de komkommer en rasp hem fijn. Laat goed uitlekken.
- Hak de kruiden fijn en meng ze met de geraspte komkommer en de kruidenazijn door de yoghurt.
- Werk naar smaak af met peper en zout.
- Zet de dressing in de koelkast.
- Haal de gamba’s uit de marinade.
- Verhit een grillpan en bak de gamba’s mooi roze.
- Serveer als hapje met de frisse yoghurtdressing.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.