Home>Recepten>Nagerechten>Panna cotta met rood fruit
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Panna cotta met rood fruit

Ingrediënten
• 500 ml slagroom
• 3 blaadjes gelatine
• 1 vanillestokje*
• 1 stukje citroenschil van ca 3 cm
• 50 gram witte basterdsuiker
• 1 eetlepel bloemen- of acaciahoning*

• 125 g frambozen
• 125 g bosbessen

Benodigdheden: kom*, 4 à 5 ramekins of timbaaltjes*, kookpot/pan*, mesje*, theelepeltje*, spatel*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Spoel 4 à 5 ramekins of timbaaltjes goed om met koud water.
- Doe de slagroom met de suiker, honing, citroenschil en het vanillestokje in een pan/kookpot.
- Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 10 minuten heel zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en haal de citroenschil en het vanillestokje uit de room.
- Snijd het stokje open en schraap de zaadjes m.b.v. de achterkant van een mes of theelepeltje uit het stokje.
- Doe de zaadjes terug in de iets afgekoelde room.
- Knijp de gelatinevelletjes goed uit en doe ze bij de vanilleroom, roer alles goed door.
- Spoel de ramekins of timbaaltjes aan de binnenzijde om met koud water.
- Schenk de room voorzichtig in de schaaltjes en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
- Maak de panna cotta's met een metalen spatel los van de rand van het schaaltje (of hou het schaaltje eventjes met de bodem in heet water) en stort ze op mooie bordjes.
- Schik er de frambozen en bessen omheen.