Home>Recepten>Nagerechten>Crumble met appel, frambozen en slagroom
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Crumble met appel, frambozen en slagroom

Tip: vul de potjes een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Op de dag zelf bak je de crumble af.

 

Ingrediënten:

• 2 appels, geschild en in blokjes

• 100 g frambozen (vers of diepvries)

• 100 g suiker

• 60 g boter

• 85 g bloem

• 50 g havervlokken

• 100 ml slagroom

• 10 g poedersuiker

 

Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, kom*, mesje*,  snijplank*,  weckpotje tulpvorm*

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180° C.

- Doe de suiker, boter, bloem en havervlokken in een kom en meng met je vingertoppen tot kruimels.

- Verdeel de frambozen over de weckpotjes. Leg er een laagje appelblokjes op en werk af met de deegkruimels.

- Bak de potjes 30 minuten in de oven tot de crumble mooi bruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

- Klop ondertussen de slagroom lobbig met de poedersuiker.

- Schep voor het opdienen wat slagroom op de crumble. Ook lekker met vanille-ijs!