Home>Recepten>Nagerechten>Tiramisu met frambozensiroop
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Tiramisu met frambozensiroop

Ingrediënten:
• 6 eieren
• 175 g vanillesuiker
• 300 ml room
• 500 g mascarpone
• 150 ml aangelengde frambozensiroop*
• Marsalawijn
• steranijs*
• sterke koffie*
• 24 lange vingers (‘boudoirs’)
• een bakje verse frambozen
• verse muntblaadjes

 

Benodigdheden: eierscheider*, kommen*, garde*, spatel*, steelpannetje*, Italiaanse espressokan*, koffiekopje*, glaasjes*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Splits de eieren. Klop het eigeel met de vanillesuiker tot een stevige massa.
- Klop in een andere kom de eiwitten tot pieken en spatel ze door het suikermengsel.
- Meng de room met de mascarpone en spatel voorzichtig door het suikermengsel.
- Leng de frambozensiroop aan met Marsalawijn (of water) en laat even inkoken met de steranijs.
- Verwijder de steranijs en zet de siroop opzij.
- Zet een sterke kop koffie en dip de lange vingers hier kort in.  
- Verdeel de koekjes over de glaasjes, schep er wat van het roommengsel op en werk af met enkele frambozen.
- Giet er voor het serveren een beetje van de frambozensiroop over en garneer met verse muntblaadjes.

 


Tip voor chocoholics: deze tiramisu is ook lekker met witte chocolade! Laat wat chocolade smelten en meng door het kaasroommengsel.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.