Home>Recepten>Nagerechten>Granité-duo van meloen en rabarber
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Granité-duo van meloen en rabarber

Ingrediënten:
voor de granité van meloen met kruidnagel
2 meloenen
100 g suiker
1,5 dl water
• 1-2 kruidnagels*

 

voor de granité van rabarber met steranijs
• enkele stengels rabarber
• 100 g suiker
• 1,5 dl water
• 2 anijssterren


Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, steelpan*, pollepel*, schaal*, blender, laag schaaltje*, vork*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Schil de meloenen, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje en voeg dan de suiker en de kruidnagels toe.
- Zet het vuur laag en roer tot de suiker is opgelost.
- Haal het pannetje van het vuur, haal de kruidnagels uit de suikersiroop en laat afkoelen.
- Doe de afgekoelde suikersiroop in een schaal en laat de stukjes meloen enkele uurtjes op smaak komen.
- Mix de meloen met de siroop in de blender tot je een dik sap hebt.
- Doe het sap in een laag schaaltje en zet dit in de diepvries.
- Roer elk halfuur door de granité met een vork (zo voorkom je grote ijskristallen).
- Serveer in kleine glaasjes.

 

Tip: maak ook eens een granité met alcohol bv. met vodka of gin (vervang het water dan door de alcohol).

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.