Home>Recepten>Inmaken>Gekonfijte citroenen met komijn
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Gekonfijte citroenen met komijn

Ingrediënten:
• 400 g citroenen
• 200 g grof zeezout*
• 1 el komijnzaad*
• olijfolie* 

Benodigdheden: schilmesje*, schaal*, weckpot*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Was de citroenen zorgvuldig, snij de twee uiteinden eraf en snij de rest van de citroen in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
- Leg ze in een schaal op een laag zout en bestrooi ook de bovenkant met zout.
- Laat het zout 24 uur inwerken en spoel daarna de plakjes af.
- Laat ze op keukenpapier goed drogen.
- Stapel de schijfjes op in een schone weckpot, terwijl je er steeds wat komijnzaad op strooit.
- Voeg de olie toe tot alles onder staat.
- Zet minimaal 2 weken weg voor je de citroenen in je gerechten gebruikt.

Tip: deze citroenschijfjes zijn lekker in een ovenschotel met kabeljauw en wat geroosterde paprika, ansjovis, kappertjes en gedroogde tomaat.