Home>Recepten>Inmaken>Tomatensaus
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Tomatensaus

Ingrediënten:
• 2,5 kg tomaten (liefst verschillende soorten)
• 4 grote uien
• 2 stengels bleekselderij
• 4 teentjes knoflook
• 1 stuk gember (ca. 5 cm)
• 1 rode Spaanse peper
• 2 el donkerbruine basterdsuiker
• 4 el olijfolie*
• 3 el rodewijnazijn
• verse tijm
• peper en zout*

Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, ovenschaal*, mixer, trechter*, jampotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding: 
- Pel de uien en snij ze in dikke plakken. Verwijder de draadjes van de bleekselderij en snij de stelen in stukjes. Hak het pepertje fijn (verwijder de zaadjes als je niet van pittig eten houdt). Ontvel de tomaten en snij ze in grote stukken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de uien, bleekselderij, knoflook en gember met een aantal takjes tijm en versgemalen peper in een ovenschaal. Leg de tomaten hier bovenop en bestrooi ze met de suiker, zout en peper. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
- Haal de schaal uit de oven, schep alles goed door elkaar en haal de knoflookteentjes eruit.
- Doe alles in een kookpot en mix tot een grove puree.
- Voeg fijngehakte basilicumblaadjes toe naar smaak.
- Schep de tomatensaus door een trechter in gesteriliseerde potjes.
- Bewaar op een koele en donkere plek.