Home>Recepten>Salades>Salade van rode rijst met linzen en venkel
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Salade van rode rijst met linzen en venkel

Ingrediënten:
• 300 g rode rijst (bv. Camargue)
• verse groentebouillon (klik hier voor het recept)
• Puy-linzen
• 1-2 venkelknollen
• olijfolie met citroen*
• sap en schilletjes (zeste) van een citroen
• 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
• fleur de sel*
• versgemalen peper*

 

Benodigdheden: kookpot/pan, zeef*, bakpapier, bakplaat*, snijplank*, snijmesje*, kom*, garde*, schaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Kook de rode rijst en de Puy-linzen in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de venkelknollen in plakken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. 
- Besprenkel met olijfolie en rooster 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Maak een lichte dressing van de citroenolie met het sap en de schilletjes van de citroen.
- Schep de grofgehakte peterselie en de geroosterde venkel door de rijst- en linzensalade.
- Werk af met fleur de sel en versgemalen peper.

 

Tip: serveer met een slaatje van rucola en kerstomaatjes. Ook heerlijk met gebakken rode mul of lamskoteletjes met harissa! Maak er een vegetarische maaltijdsalade van met verse geitenkaas of wat verkruimelde fetakaas.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.