Home>Recepten>Hoofdgerechten>Spiesjes voor de BBQ
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Spiesjes voor de BBQ

Oosterse spiesjes met biefstuk
Zalm–citroen spiesjes
Satés met garnalen, watermeloen en halloumi

 

 

Oosterse spiesjes met biefstuk



Ingrediënten:
voor de marinade
• ½ el mirin (Japanse zoete rijstwijn)
• 1 el sojasaus
• 1 tl sesamolie
•  ½ limoen, sap en schilletjes
•  naar smaak chilisaus en geraspte gember om de marinade extra pittig te maken

• 500 g biefstuk
• 4 bosuitjes
• 2-3 el sesamzaadjes
• 1 bakje oesterzwammen  

 


Benodigdheden:
BBQ*, kom*, garde*, chefmes*, snijplank*, BBQ-pennen*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 


Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Doe er eventueel wat chilisaus en gember bij als je de marinade graag extra pittig hebt.
- Snij de biefstuk in reepjes en laat minstens 3 uur marineren in de koelkast.
- ‘Scheur’ de oesterzwammen met je handen voorzichtig in stukken.
- Snij de bosuitjes in stukken en rijg samen met de reepjes biefstuk en de oesterzwammen aan de BBQ-pennen.
- Grill de spiesjes op de BBQ.
- Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan en bestrooi de gebakken spiesjes hiermee voor het serveren.

 

 

 

Zalm-citroen spiesjes



Ingrediënten:
• 500 g zalmfilet
• 1 biologische citroen
• 1 rode ui
• 1-2 el venkelzaad
• versgemalen peper*
• fleur de sel*

 


Benodigdheden: BBQ*, chefmes*, snijplank*, BBQ-pennen*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 


Bereiding:
- Snij de zalmfilet in blokjes.
- Was de citroen zorgvuldig en snij in partjes.
- Schil de rode ui en snij in partjes.
- Rijg de zalm met de citroen- en uipartjes aan de BBQ-pennen en grill ze.
- Rooster intussen het venkelzaad in een droge koekenpan.
- Werk de spiesjes voor het serveren af met het venkelzaad, fleur de sel en versgemalen peper.

 

Satés met garnalen, watermeloen en halloumi

 

Ingrediënten:
voor de marinade voor de garnalen
1-2 el olijfolie met citroen*
• handvol platte peterselie
• 1 teentje knoflook
• versgemalen peper*
• zeezout*



voor de marinade voor de halloumi
• 1 el olijfolie*
• handvol verse oregano
• handvol verse koriander
• versgemalen peper*

• 16 sacmpi, gepeld
• 1/4 watermeloen
• ½ pakje halloumi

 

Benodigdheden: BBQ*, chefmes*, snijplank*, kommen*, garde*, BBQ-pennen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 


Bereiding:
- Hak de platte peterselie.
- Pel het teentje knoflook en snipper het fijn.
- Meng met de citroenolie, en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de scampi in de marinade en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- Snij de halloumi in stukjes.
- Hak de oregano en de koriander fijn en meng met de olijfolie.
- Kruid met versgemalen peper en laat de halloumi minstens 1 uur in de koelkast in deze marinade op smaak komen.
- Snij de watermeloen in partjes en rijg met de garnalen en halloumi aan BBQ-pennen.
- Grill de spiesjes op de BBQ.

 

 

De drie soorten spiesjes zijn heerlijk met deze sausjes:

Guacamole

Ingrediënten:
1 avocado
• 1 teentje knoflook
• verse koriander
• ½ chilipeper
• ½ limoen, sap en schilletjes

 


Benodigdheden: snijplank*, snijmesje*, knoflookpers*, lepel*, vijzel*, schaaltje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille



Bereiding:
- Pel het teentje knoflook en pers het uit.
- Hak de koriander fijn.
- Snij het chilipepertje overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snipper fijn.  
- Snij de avocado overlangs doormidden.
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Snij in stukjes en doe in de vijzel.
- Vijzel het vruchtvlees grof met de knoflook, de koriander en het pepertje.
- Werk af met het limoensap en de schilletjes.

 

Dille-mosterdmayonaise:

 

Ingrediënten:
• 4 el mayonaise (klik hier voor het basisrecept)
• 1 tl (grove) mosterd
• sap en schilletjes van een limoen
• handvol verse dille

 


Benodigdheden: snijplank*, snijmesje*, schaaltje*, lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille



Bereiding:
- Hak de dille fijn.
- Meng alle ingrediënten.

 

 

Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.