Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Pasteis de nata
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Pasteis de nata

Ingrediënten:
• 1 kaneelstokje*
• 1 stukje sinaasappelschil
• 250 gr suiker
• 1,5 dl water
• 250 ml room
• 250 ml melk
• 60 g maizena
• 6 eierdooiers
• kant-en-klaar bladerdeeg, in plakjes
• boter, om de muffinbakplaat in te vetten
• kaneelpoeder*

 

Benodigdheden: steelpannetje*, mengkom*, pollepel*, garde*, bakplaat voor muffins*, uitsteekvormpje*, bakkwastje*, vork*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. 
- Laat het kaneelstokje en de sinaasappelschil samen met het water en de suiker ongeveer ca. 4 minuten inkoken tot een siroop.
- Meng de room, melk en maizena in een kom.
- Voeg de eierdooiers één voor één toe aan het roommengsel.
- Haal het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het suikerwater en giet de siroop voorzichtig bij het roommengsel. Meng goed.
- Steek rondjes uit het bladerdeeg en verdeel ze over de ingevette muffinbakplaat. Prik in elk taartbodempje met een vork wat gaatjes.
- Verdeel de custard over de vormpjes en laat ongeveer 20-25 min bakken in de oven.
- Laat de taartjes afkoelen op een taartrooster.
- Bestrooi de Portugese taartjes voor het serveren met wat kaneelpoeder.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.