Home>Recepten>Soep>Soep van geroosterde groenten met ras el hanout
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Soep van geroosterde groenten met ras el hanout

Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 300 g wortelen
• 300 g pastinaak
• 300 g pompoen
• 1 aardappel
• 2 teentjes knoflook
• 1 el ras el hanout*
• 1,5 el olijfolie*
• 1,5 l groentebouillon
• versgemalen peper*
• Griekse yoghurt
• verse munt, fijngehakt


 

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, braadslede*, pollepel*, kookpot/pan, staafmixer
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de groenten en snijd ze in stukken.
- Doe ze in een braadslede met de gekneusde knoflookteentjes en besprenkel ze met wat olijfolie.
- Rooster de groenten 30 minuten tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn. Schep af en toe om.
- Schep de groenten uit de braadslede en laat ze, in een kookpot, 10 minuten sudderen met de groentebouillon.
- Pureer de soep en werk af met versgemalen peper.
- Serveer met een lepeltje yoghurt en wat fijngehakte verse munt.

 

Tip: deze soep is ook lekker met raapjes of knolselder.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.