Home>Recepten>Soep>Soep van zoete aardappel met citroengras en gember
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Soep van zoete aardappel met citroengras en gember

Ingrediënten:
• 1,5 kg zoete aardappelen
• 6 sjalotjes
• ca. 3 cm verse gember
• 2 rode chilipepers
• handvol verse koriander, fijngehakt
• 2 stengels citroengras
• 25 cl kokosmelk
• 2 teentjes knoflook
• 6 el olijfolie*
• 3 el sojasaus
• 3 bouillonblokjes
• 2 tl komijnzaad*
• zout*
• zwarte peper*



Benodigdheden:
snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*, staafmixer of blender
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Snijd de sjalotjes in 4 partjes.
- Hak de teentjes knoflook, de chilipepers en de verse gember fijn.
- Schil de zoete aardappels en snij ze in 2 cm grote blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot/pan en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de knoflook en de aardappelstukjes toe en bak gedurende 6-8 minuten. Roer regelmatig om.
- Voeg de helft van de chilipeper, de fijngehakte gember, ca. 2 liter water (de groenten moeten volledig onder staan), de bouillonblokjes, de kokosmelk, de sojasaus, het komijnzaad, de geplette stengels citroengras, 1 tl zout en 3 snuifjes zwarte peper toe en breng aan de kook.
- Verlaag daarna het vuur en kook de soep tot de aardappelstukjes gaar zijn.
- Haal de soep van het vuur en mix ze glad met een staafmixer of blender.
- Serveer met de rest van de fijngehakte chilipeper en wat fijngehakte koriander.


Dit is een recept van onze partner Smartmat – dit Belgische bedrijf levert al sinds 2011 wekelijks verse ingrediënten en bijhorende recepten aan huis. Meer informatie op www.smartmat.be