Home>Recepten>Soep>Soep van groene kool met Parmezaan
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Soep van groene kool met Parmezaan

Ingrediënten:
• 2 uien
• 1 groene kool
• 2 aardappelen
• 1 rode chilipeper
• 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 teentjes knoflook
• 8 el olijfolie*
• 1 tl komijnzaad*
• 3 bouillonblokjes
• zout*
• zwarte peper*



Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, vergiet*, kookpot/pan, pollepel*, staafmixer of blender, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Snijd de uien in grove ringen en hak de teentjes knoflook fijn.
- Spoel en versnipper de 4 buitenste bladeren van de kool fijn en leg deze apart.
- Versnijd de rest van de kool grof.
- Schil en snijd 2 aardappelen in grove blokjes.
- Verhit 6 el olijfolie in een grote kookpot/pan en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook, het komijnzaad en de grofgesneden kool en aardappelen toe en bak gedurende 3-4 minuten. Roer regelmatig om.
- Voeg ca. 2 liter water, de bouillonblokjes, een theelepel zout en enkele snuifjes zwarte peper toe en breng aan de kook.
- Verlaag daarna het vuur en kook de soep tot de aardappelblokjes gaar zijn.
- Haal de soep van het vuur en mix deze glad met een staafmixer of blender.
- Hak de rode chilipeper fijn.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de chilipeper met de fijngesnipperde koolbladeren en 2 snuifjes zout gedurende 3-4 minuten.
- Serveer de soep met de gebakken kool en chili en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

 

Dit is een recept van onze partner Smartmat – dit Belgische bedrijf levert al sinds 2011 wekelijks verse ingrediënten en bijhorende recepten aan huis. Meer informatie op www.smartmat.be