Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Tulbandcake met maanzaad
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Tulbandcake met maanzaad

Ingrediënten:

375 g zelfrijzende bloem
330 g kristalsuiker
4-6 kardemompeulen*
2 el sinaasappelsap
4 eieren
375 ml volle melk
250 g boter, gesmolten
2 tl vanille-extract*
1 el maanzaad 


Benodigdheden: vijzel*, mengkommen*, pollepel*, garde*, meelzeef*, tulbandvorm*, taartrooster*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kneus de kardemompeulen in een vijzel, en haal de zaadjes eruit.
- Meng de kardemomzaadjes met het sinaasappelsap.
- Klop de eieren los met de gesmolten boter.
- Zeef de bloem erbij en voeg ook de rest van de ingrediënten toe.
- Doe het deeg in een beboterde tulbandvorm en bak 30-35 minuten.
- Laat een tiental minuten afkoelen in de bakvorm en haal dan voorzichtig uit de vorm.
- Laat de tulbandcake afkoelen op een taartrooster.


Tip: lekker met een scheutje Cointreau en wat geraspte witte chocolade door het beslag.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.