Home>Recepten>Sauzen & dressings>Rodewijnsaus
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Rodewijnsaus

Ingrediënten:
• 1 pastinaak
• 2 wortelen
• 1 prei
• 1 knolselder
• 2 rode uien
• 2 stronkjes witlof
• 2 boterraapjes
• olijfolie*
• 10 g gedroogde cantharellen
• 1 fles rode wijn
• 2 anijssterren*
• enkele takjes verse tijm*
• 1 laurierblaadje*
• enkele takjes verse rozemarijn*
• 1 el honing naar smaak (bv. kastanjehoning)
• versgemalen peper*
• zeezout*

 

Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, chefmes*, snijplank*, kom*, kookpot/pan, zeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de groenten in grove stukken en wentel ze door de olijfolie.
- Zet 20-30 minuten in de oven.
- Laat de gedroogde cantharellen weken in een beetje heet water.
- Haal de groenten uit de oven en doe in een grote kookpot/pan.
- Voeg de cantharellen, de wijn en kruiden toe en laat ongeveer 1 uur koken.
- Zeef de saus en laat verder inkoken tot de jus ingedikt is.
- Werk af met de honing en kruid met peper en zeezout.


Tip:
deze rode wijnjus kan je een dag van tevoren maken. Voor het serveren warm je hem dan nog even op een zacht vuur op.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.