Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Dip van rode biet
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Dip van rode biet

Ingrediënten:
• 500 g rode biet, gekookt
• 1 tl mierikswortelpasta
• 1 el zure room
• snufje komijnzaad*
• versgemalen peper*
• zeezout*

 

Benodigdheden: vergiet*, snijmesje*, snijplank*, vork*, schaaltje*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:
- Laat de gekookte bietjes uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bietjes in blokjes en pureer ze met de mierikswortelpasta en zure room tot een gladde dip.
- Breng op smaak met peper en zeezout.
- Zet de dip minstens 1 uur in de koelkast.
- Rooster intussen de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze heerlijk geuren.
- Serveer de dip met de geroosterde komijnzaadjes en de huisgemaakte crackers.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.