Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Huisgemaakte crackers
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Huisgemaakte crackers

Ingrediënten:
• 100 g speltbloem
• 50 g tarwebloem
• 250 g havermoutvlokken
• 100 g amandelmeel
• 150 g gemengde noten en zaden (bv. lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten...)
• 4 el roze peperkorrels
• 2 el venkelzaad
• grof zeezout*
• 500 ml water

 

Tip: varieer met bloemsoorten en soorten noten en zaden. Maak deze crackers bijvoorbeeld met maanzaad of pijnboompitten en voeg eens 2 eetlepels karwijzaad toe.

 

Benodigdheden: kom*, spatel*, bakpapier, bakplaat*, pizzasnijder*, taartrooster*, koekjesblik*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng alle ingrediënten en spatel ze in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de crackers met een pizzasnijder in porties voor je ze in de oven zet.
- Bak de crackers 45-60 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een koekjesblik. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.