Home>Recepten>Brood>Kaneelbroodjes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Kaneelbroodjes

voor ongeveer 9 stuks

Ingrediënten:

voor het deeg

• 400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven

• 4 gram instant gist*

• 25 gram (lauw) water

• 30 gram boter, op kamertemperatuur

• 30 gram suiker

• 125 ml melk, op kamertemperatuur

• ½ ei

• snufje zout*

voor de vulling

• 115 gram donkerbruine suiker

• 65 gram boter, op kamertemperatuur

• 15 gram kaneel*

 

Benodigdheden: kommen*, bakkwastje*, theedoek*, huishoudfolie, pollepel*, deegroller*, paletmes*, chefmes*, bakvorm*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak eerst het deeg voor de broodjes: los de gist op in het lauwe water (het mag zeker niet te warm zijn).
- Meng de boter met de suiker en het snufje zout.
- Voeg de melk toe en giet er daarna de opgeloste gist bij.
- Meng nu ook de bloem hieronder.
- Kneed het mengsel een vijftal minuten tot je een soepel, niet-kleverig deeg bekomt. 
Tip: als het deeg te kleverig is, kan je nog een beetje extra bloem toevoegen.
- Vet een kom in met boter en leg hier het deeg in.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek (of met huishoudfolie).
- Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
- Maak intussen de kaneelvulling.: meng hiervoor alle ingrediënten tot een gladde massa.
- Rol het deeg als het gerezen is uit op een bebloemd werkvlak tot je een rechthoek van 30 x 30 cm hebt.
- Smeer de vulling op het deeg - dit gaat het makkelijkst met een paletmes.
- Rol het deeg op tot een rol en snij deze in 9 dikke plakken.
- Leg de plakken - met wat plaats tussen - in een beboterde en bebloemde bakvorm.
- Bedek de vorm met huishoudfolie en laat het deeg nog eens ca. 45 minuten op een warme plek rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Verwijder na het rijzen de huishoudfolie en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin.


Tip: deze kaneelbroodjes zijn vooral heerlijk als ze warm zijn. Maak ze eventueel vooraf en warm ze voor het serveren nog even op in een voorverwarmde oven.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.